הרשת משנה את פניה וצביונה בכל יום ממש, ואין ספק כי כתובות האתרים המשתנים בהתאם לדרישות מיישרים קו עם מגמה זו. אל תופעות כמו רשתות חברתיות ובלוגים, שידורי לייב בפייסבוק וצילומי סלפי באינסטגרם, מצטרפות כתובות האתרים, אשר הן, בניגוד לתופעות האחרות, הרבה יותר משמעותיות ונוטלות חלק שאיננו רק "קוסמטי" ושטחי, אלא הרבה יותר משמעותי. שורת הכתובת המשעממת שאנחנו מכירים, הופכת אף היא למותאמת לדרישות ומשרתת את האינטרסים של בעלי האתרים והגולשים כאחד. אנחנו מתייחסים לכך כדבר טבעי, כי כתובת הדומיין, אותה שורה שאנחנו מקלידים בדפדפן שלנו, הינה באנגלית ואך ורק באנגלית.
אבל, מה היה קורה לו הכתובת הזו הייתה שונה במקצת ונראית ככה -דומיין-דה נט. Com?
או אפילו טוב יותר מכך, ככה – דומיין-דה-נט.קום?
דומיינים בעברית מלאה – מה זה אומר עבור הגולשים?
אתם כגולשים ישראלים, מתכתבים בעברית, מן הסתם, בפייסבוק ובפורומים. לכן, המקלדת שלכם באופן שוטף תהיה "על עברית" ולא על אנגלית. מה שאומר, בעצם, שהמון פעמים כבר עמדתם במצבים בהם אתם מקלידים כתובת אתר שאתם זוכרים בע"פ בשורת הכתובת, לוחצים "אנטר" ורק אז מגלים שהקלדתם את כל שורת הכתובת בעברית. מוכר? ברור שמוכר! דומיינים בעברית מלאה פירושם שלא תצטרכו להחליף את שמת המקלדת, אלא תוכלו להקליד בעברית, למשל, דומיין-דה-נט.קום.
דומיינים בעברית מלאה או חלקית – מה זה אומר עבור בעלי האתרים?
אין ספק ששינוי כזה הופך את כתובות האתרים לקליטות וזכירות יותר, גורם לגולשים לחוש באתרים אלה בבית ומגדיל את הנתח בקהל הגולשים אשר יכול להגיע לאתר שלכם בהקלדה ישירה בעברית בשורת הכתובת בדפדפן, ומבלי צורך להפוך שפה במקלדת!
עבורכם, כבעלי אתר, זה אומר בעצם, שכל מי שבמחשבו מותקנת עברית ויש לו מקלדת עם אותיות עבריות, יכול לזכור ולהגיע ישירות לכתובת האתר שלכם, בלי להטריד את עצמו בניסיון לזכור, למשל, כיצד מאייתים "פרחים" באנגלית, ואם כתובת האתר שאתם מחפשים היא Eli-flowers, Eli-prachim, או Eli-prahim. עבור בעלי אתרים, זה אומר שגם פניה לאוכלוסיות שהאנגלית איננה שגורה בפיהם ומתקשים באנגלית (כמו ילדים קטנים, קשישים ובעלי מגבלות) הופכת לאפשרית, ובכך, מכפילה או משלשת עבורם את קהל היעד.
דומיין בעברית חלקית או בעברית מלאה?
בפועל, דומיינים בעברית חלקית מצויים בנוף הישראלי כבר מספר שנים, ומשמשים בעיקר בעיקר אתרים שיווקיים המתמקדים בתחום מסוים (כמו http://www.המדריך.co.il). אבל, בשל אתגרים שונים, נדמה, כי עדיין קליטתם והטמעתם של דומיינים בעברית חלקית בשוק הישראלי ובחשיפת קהל הגולשים אליהם, לוקים בחסר. גם אם הרעיון, על פניו, הוא רעיון מבריק מבחינת הנדסת אנוש וגם מבחינת SEO.
אבל, לאור ההתפתחות הטכנולוגיות המואצת שאנחנו חווים בשנים האחרונות, נראה, כי לא יחלוף זמן רב ולא רק כתובות בעברית חלקית תיקחנה חלק בנוף הרשת הישראלית, אלא גם כתובות דומיין בעברית מלאה והפעם זה יהיה ללא בעיות קידוד וללא חסרונות מגבילים נוספים – רק היתרונות.